Uden engagement ingen wiki

hugh-on-software.jpg

Det tidligere omtalte wiki-projekt for Friluftsland-butikkerne og TNF-butikkerne i Danmark har givet mig praktiske erfaringer med, hvad der kræves, for at en wiki kan implementeres succesfuldt. Det siger måske sig selv, men det er for eksempel vigtigt at huske, at en wiki kun er et værktøj. Uden engagement fra brugerne har den ingen værdi og jo flere, der tager muligheden til sig, jo større potentiale har værktøjet.

Derfor ser jeg det som en meget vigtig opgave at undersøge kulturen i den organisation, man har med at gøre. Den menige medarbejder ser i bedste fald en fælles videndelingsplatform som en kærkommen mulighed for at blive hørt, vise sin kunnen, blive klogere og gøre sit arbejde bedre og sjovere, men der er også fare for, at medarbejderne opfatter tiltaget som endnu et krav fra ledelsen. Derfor tror jeg, at det er afgørende for en wikis succes, at man ikke lader sig blænde af elektronikkens muligheder, og at man husker den kulturelle del af organisationsanalysen.

(Jeg har gennem mange år haft studiejob i Friluftsland, så i dette tilfælde har jeg haft et indgående kendskab til firmaet og dets organisationskultur)

Reklamer

0 Responses to “Uden engagement ingen wiki”  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
del.icio.us

Tweets

Reklamer

%d bloggers like this: