København mangler en social cykeruteplanlægger

/upload/aktuelt/i_bike_cph.jpg

“Miljømetropolen –  verdens bedste cykelby” kunne gøre mere for at vise vejen – bogstaveligt talt.

Hos Computerworld kommenteres en artikel om Google Maps’  nye beta-ruteplanlægger for fodgængere med en efterspørgsel på en lignende ruteplanlægger for cyklister. Og én fremhæver det paradoksale i, at man allerede har en cykelruteplanlægger i Aalborg, men ikke i København, der ellers vil være verdens bedste cykelby.

Men hvorfor ikke tage den et tråd videre og udnytte, hvad medcyklisterne har fundet ud af på egen hånd indtil nu? Det, der virkelig kan skabe værdi for cyklisterne i København (og resten af Danmark), er en online ruteplanlægger med cykelstier kombineret med de sociale funktioner i I Form’s geniale løberuteplanlægger.

På den vis vil man som cyklist for det første hurtigt kunne udstikke en cykelrute. Men man kan også dele egne favoritalternativer ind og få medcyklisters bud på den bedste rute inklusiv kommentarer om, hvad man skal være opmærksom på undervejs og hvorfor netop denne rute er at foretrække.

Gør borgerinddragelse til brugerinddragelse
I øjeblikket er det kun Københavns Kommune selv, der giver gode idéer til cykelture – de såkaldte grønne cykelruter. Men hvis kommunen lukkede op for sluserne og noget elektronisk borgerinddragelse er jeg sikker på, at man vil få gladere borgere og en masse viden og arbejde forærende. Med alt held kan arbejdet allerede være i gang?

Københavns Kommune har netop udfærdiget et cykelkort over København og Frederiksberg, så man er på rette spor. Men noget tyder på, at det digitale rådhus kunne trænge til en grundig makeover. For kortet findes kun på papir og ikke online, så man må i ren pensioniststil hente det på biblioteket eller rekvirere det som postforsendelse fra publikationsdatabasen. Selv ordvalget er støvet. Hvorfor ikke holde borgerne på kk.dk og aktivere dem som brugere i stedet?

Reklamer

1 Response to “København mangler en social cykeruteplanlægger”


  1. 1 Niels Jensen 29.09.2008 kl. 17:03

    Københavns Kommune ER gået igang med at udvikle en ruteplanner for cyklister – sammen med Frederiksberg, DSB, Vejdirektoratet m.fl. Det er tanken at ruteplanneren skal koordineres med Rejseplanen, så man kan lave kombinationsrejser. Desuden at den skal kunne fungere som selvstændig planner for cyklister. Vi arbejder med “hurtigste rute” og “bedste rute”. Forventes at dække hele det gamle HT-område. Tak for idéer til at inddrage brugerne.

    Arbejdet foregår som en del af “trafikINFO-samarbejdet” i Hovedstaden (hjemmeside http://www.trafikken.dk/hovedstaden). Vi har en konsultent til at hjælpe os i år. Finansiering i 2009 er ikke afklaret.

    Venlig hilsen
    Niels Jensen, projektleder i Københavns Kommune


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
del.icio.us

Tweets

Reklamer

%d bloggers like this: